YOUR STORY - Beleggen in juwelen

Investeren in sieraden

Net als in onroerend goed of aandelen, kunt u ook beleggen in juwelen. Helaas zijn niet alle juwelen hiervoor geschikt. Wij vertellen u alles waar u op moet letten bij het doen van deze investering.

Investeren in Juwelen: Materialen en Zeldzaamheid

Beleggen in juwelen is aantrekkelijk door de waardevolle materialen. Het is belangrijk om te letten op zeldzame materialen, omdat schaarste en vraag de waarde kunnen verhogen. Edelstenen en edelmetalen zijn daarom zeer interessant voor beleggers.

Diamant

Diamanten zijn altijd een goede investering. Sinds de crisis in 2008 tot aan COVID-19, bleef de waarde van diamanten stijgen. Hoewel COVID-19 de markt beïnvloedde, zien we nu weer een stijging in de diamantwaarde. Experts verwachten dat deze trend zal doorzetten. Diamanten vereisen geen onderhoud en zijn bestand tegen inflatie, valutaschommelingen en kredietcrises. Kwaliteit is hier belangrijker dan kwantiteit. Lees meer over de kwaliteitsregels in onze blog.

Robijn

Robijnen zijn zeer gewaardeerde edelstenen bij beleggers, vooral onbehandelde stukken uit Myanmar. Deze donkergekleurde robijnen kunnen op veilingen meer dan $1 miljoen per karaat opleveren. Robijnen behouden hun waarde goed en zijn, na diamanten, de hardste edelstenen.

Smaragd

Smaragden zijn tegenwoordig een stabiele investering. Hoewel hun waarde eerder schommelde, is het steeds moeilijker om smaragden van hoge kwaliteit te vinden. Dit maakt ze aantrekkelijk voor beleggers. De groene smaragd, vooral onbehandelde stenen, blijft favoriet. Recentelijk bracht een smaragd $300.000 per karaat op een veiling op.

Saffier

Saffieren, vooral de klassieke blauwe variant, zijn een uitstekende keuze voor beleggers. Deze edelsteen, beroemd geworden door prinses Diana, heeft een steeds hogere waarde. Diepere kleuren saffieren zijn meer waard. Recentelijk bracht een saffier $50.000 per karaat op een veiling op.

Tips voor het Investeren in Juwelen

  • Zeldzaamheid en Vraag: Hoe zeldzamer het materiaal en hoe hoger de vraag, hoe meer het zal opleveren.
  • Schoonheid en Emotie: Juwelen gaan niet alleen over waarde, maar ook over schoonheid en emotie.

ByJacky heeft een uitgebreide collectie van deze prachtige edelstenen. Ontdek onze juwelen en maak uw investering vandaag nog!

https://www.gemsociety.org/article/investing-in-gems/

https://www.bntdiamonds.com/nl/waar-kan-ik-edelstenen-kopen-om-te-beleggen

https://www.baunat.com/nl/is-beleggen-in-edelstenen-voor-u-een-rendabele-en-verstandige-investering

https://www.myku.co/blogs/journal/gemonomics-how-to-invest-into-gemstones