STORIES - Interview Lotte Brands-van Bijsterveld Internationale Vrouwendag

Voor Internationale Vrouwendag zetten we Lotte Brands-van Bijsterveld in de spotlight, bankier bij JP Morgan en toegewijde moeder. Zij gelooft dat vrouwelijk leiderschap draait om verbinding en empowerment, het creëren van een omgeving waarin mensen zich gewaardeerd, gesteund en naar een hoger niveau getild voelen.

Wat betekent vrouwelijk leiderschap voor jou en hoe integreer je het in je werk en leven?

Vrouwelijk leiderschap draait voor mij om verbinden en versterken. Iedereen is krachtiger in een omgeving waarbij je je gewaardeerd voelt door een team wat jou steunt, en waar je naar een hoger niveau getild wordt.

Hoe weerspiegelt jouw persoonlijke stijl wie jij bent als krachtige vrouw?

Just do the work. Mouwen opstropen en aan de slag. Je kan zoveel meer dan je denkt. Leg de lat hoog voor jezelf, en ga er 100% voor. Maar vergeet je humor niet, dit maakt alles lichter en leuker. En blijf tijd en ruimte maken voor jezelf en de mensen van wie houdt, anders loop je jezelf voorbij.

Juwelen kunnen een krachtige statement maken. Wat is jouw favoriete stuk en waarom?

Ik ben dol op juwelen! Ik draag altijd mijn horloge, een cadeau van mijn man na de geboorte van ons derde kind. Ik draag mijn trouw- en verlovingsring elke dag, naast de pinkring die ik deel met mijn zus. Ik draag ze allemaal aan mijn linkerhand en pols. Aan mijn rechterkant wissel ik dagelijks mijn ringen en armbanden af. Daarnaast heb ik ongeveer 10 sets oorbellen die ik elke dag afwissel, afhankelijk van mijn outfit en of ik thuis, op kantoor of tijdens een afspraak met een klant ben.

Wat betekent Internationale Vrouwendag voor jou persoonlijk?

Een reminder richting mijn dochter van de quote ‘Here’s to strong women. May be know them. May we be them. May we raise them.’ Maar misschien nog wel meer richting mijn twee zoons, die ik wil leren om vrouwen te omarmen, te dragen en te waarderen. Want als vrouw mag je absoluut je plek innemen, maar het zou helpen als die plek ook makkelijker gegeven gaat worden. We zijn er (nog steeds) niet.